Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δελτίο Τύπου/RemBrand name@Gallery Lola Nikolaou


Η ομάδα Μακρύ Όχημα θα παρουσιάσει το εικαστικό παιχνίδι της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών, με τίτλο REM- Brand Name project/ Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, στην Gallery Λόλα Νικολάου στην τελευταία έκθεση του καλοκαιριού. 

Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης, η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν ΦΗΜΗ.
Συμμετέχουν οι: Ανδρεάδη Λάγια, Αντωνιάδου Μαριάννα, Βιτάσταλη Αριάδνη, Γαίτου Πηνελόπη, Γεωργιτσέλλη Μπόρις, Γιαννακούλας Κώστας, Γιοβάνογλου Αναστασία, Γκρίζη Αφροδίτη, Γουναρίδου Μαρία,  Γραμμάδας Κωνσταντίνος, Δαλάκα Αλεξάνδρα, Δαμιανού Γεωργία, Δάπης Θανάσης, Δήμογλου Μαρία, Θεμιστοκλέους Ελοίζος, Θεοφίλου Μαρί, Καζαντζής Σπύρος, Καμπιώτης Γιάννης, Καραμαύρου Ιουλίττα, Καρούλια Κατερίνα, Κέκελη Θεοδοσία, Κομπατσιάρη Μαρία, Κόντου Γεωργία, Κορωνιού Παναγιώτα, Κουζούνη Μίνα, Κωνσταντινοπούλου Μαρία, Λαμπαδάκης Αλέξανδρος, Λαμπροπούλου Κατερίνα, Λάτσιος Βασίλης, Λιόκα Άννα, Μπαϊρακτάρη Δήμητρα, Μπλιούμης Θανάσης, Μπογδάνου Όλγα, Μπουρνάς Κυριάκος, Νάκου Αλεξάνδρα, Ντεγίδης Φίλιππος, Παλάντζας Δημήτρης, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παναγιώτου Αγγέλα, Παναγιώτου Μαρία, Πανταζής Γιώργος, Παπακώστα Ελένη, Πέσχου Σεβαστή,Πετκάνη Μαρία, Πετρόπουλος Δημήτρης, Πιπίνη Χρυσάνθη, Πουλιάση Ειρήνη, Πούλιος Θανάσης, Ρήμος Αργύριος, Σαββίδου Αναστασία, Σαμαρά Άννα-Μαρία, Σμυρνάκη Άννα-Μαρία, Σταματογιάννη Έλενα, Τασούλα Μαρία, Τόλιου Ελευθερία, Τοπουρίδης Νίκος, Τρασανίδης Φώτης, Τσακίρης Κωνσταντίνος, Τσαντίδης Αλέξανδρος, Τσαντίκη Νικολέτα, Τσιάλιου Μάνθα, Τσόγκα Ιωάννα, Τσουμάνη Αγγελίνα, Φουντουραδάκη Ειρήνη, Φτελκόπουλος Γαβριήλ, Φώτης Μπάλας, Χατζή Γεσθημανή, Χατζηαθανασίου Έλενα, Χριστοπούλου Μάγδα 

 Η έκθεση αυτή είναι ένα εικαστικό project των φοιτητών του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη και βασίζεται σε μια ιδέα του Γαβριήλ Φτελκόπουλου. Στην έκθεση συμμετέχει και το 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής της Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Τσακίρη

Τσιμισκή 52
27.06 – 22.08.2014
Εγκαίνια Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, 18.00 – 23.00.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου